top of page

Jazzon

OM JAZZON

Et nytt skudd på stammen i Oslos musikkliv er latinjazzbandet Jazzon. Bandet består av erfarne musikere fra Mexico, Peru, Ungarn og Norge. Denne blandingen av jazz og latin er inspirert av internasjonalt kjente artister som Victor Mendoza, Michael Brecker, Tito Puente, Ruben Blades og Willy Colon. Samtidig har Jazzon hovedvekt på låter som er komponert av bandets musikere og utviklet i fellesskap. Jazzon plasserer seg i et musikalsk landskap som består av mainstream- og modaljazz og mer progressiv jazz, og med et fundament av latinamerikanske rytmer. Bandet er i stor grad basert på improvisasjon, og med bandets vokalist som bindeledd.
Vokalist, perkusjonist og frontfigur Kike Rivera fra Peru har spilt i forskjellige salsaband i Norge, Sveits, og mange andre europeiske land i en årrekke. Av orkestre som han har spilt i er nok mest kjent La Descarga, et norsk salsaband med en rekke konserter og utgivelser på samvittigheten, og det afroperuanske orkesteret Salzumba.
Trommeslager og perkusjonist Antonio Torner er fra Mexico, men har vært bosatt i Norge i mer enn 20 år og er en mye brukt studio- og sessionmusiker. Han har blant annet jobbet for Rikskonsertene. Han er meget allsidig og mestrer de fleste stilarter fra salsa og samba til rock og jazz. Han har spilt med kjente artister som Hanne Tveter, Margaret Berger og Sverre Indris Joner. Han er en mye brukt trommelærer, og holder hyppig workshops for alle aldersgrupper.
Bassist Fermin Fortiz er også fra Mexico. Han har bare bodd i Norge i ca et års tid, men er en godt etablert jazzmusiker og komponist i hjemlandet. Han har mange års erfaring som musikklærer, som utøvende artist på den meksikanske jazzscenen og som internasjonalt turnerende popartist, blant annet med den Grammy-vinnende chilenske popstjernen Mon Laferte. Han har også en rekke studioinnspillinger bak seg, både sammen med andre artister og som soloartist/komponist. Her i Norge har han jobbet en del som musikklærer.
Vibrafonist Zsolt Molnar kommer fra Ungarn og har bodd i Norge i ca 7 år. Han har lang erfaring som jazzmusiker og har holdt konserter og turnert i Ungarn, Norge og mange andre europeiske land. Han har vært med på en rekke innspillinger og TV-opptredener med forskjellige kjente musikere. De siste årene har han jobbet som frilansmusiker og lærer i trommer og vibrafon i Norge og spilt med ulike band på bl.a. Moldejazz, Kongsberg jazzfestival, Herr Nilsen og andre norske jazz- og latinscener.
Pianist og keyboardist Arne K Rødvik har mange års erfaring som frilansmusiker med base i Osloområdet. Han har spilt med en rekke multikulturelle band og hatt et mangeårig samarbeid med artister som Luison Medina, Cheb Hocine og Safaa Al-Saadi. Han er også komponist og arrangør og har flere plateutgivelser bak seg. For tiden spiller han med Ski storband.

bottom of page